Garam masala

Garam masala er en av de mest brukte ingrediensene i det indiske kjøkkenet. Særlig i nord-indisk mat brukes garam masala i nesten alle retter. Garam betyr varm på hindi, og masala betyr krydder. Denne krydderblandingen kan bestå av ulike krydder. Mest vanlig er sort pepper, spisskummen og korianderfrø. Mange bruker også kardemomme, kanel og nellik. Garam masala er lett å lage hjemme ved å kjøre ingrediensene i en kaffekverner. 

Garam masala kjøpt i butikken inneholder langt flere kryddertyper. Jeg bruker både hjemmelaget garam masala og den fra butikken. Du finner garam masala i de fleste dagligvarebutikker. Jeg synes dog at de krydderblandinger du finner i innvandrerbutikker smaker litt mer. Ta turen innom en innvandrerbutikk og spør/se etter garam masala. Den bør finnes i alle innvandrerbutikker, så en relativt enkel krydder å få tak i.

Garam masala
Garam masala

Lag selv:

2 dl korianderfrø, 1 dl spisskummenfrø og 1/2 dl sort pepper. Jeg bruker faktisk kun disse tre ingrediensene. Dersom du ønsker, kan du ha i en kanelstang og litt nellik. Prøv deg fram og se hva du liker! Rist alt i en tørr stekepanne til det gir en lett aroma. Ikke la frøene bli brent. Avkjøl. Kvern alt i en kaffekverner. Oppbevar i en tett boks.

 

Del med dine vennerShare on FacebookEmail this to someoneTweet about this on Twitter

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.