Kathi roll – Indisk wrap fylt med grønnsaker

Kathi roll er indiske wraps laget av ferske chapati/roti/lomper som jeg fyller med stekte grønnsaker. Dette er faktisk en type street-food i India med opprinnelse i Kolkata, Indias intellektuelle storby. Opprinnelig ble Kathi roll laget av kjøtt, men fyllet varieres nå med det uendelige. Den vegetariske versjonen i India lages ofte med paneer (fersk ost). I denne oppskriften har jeg isteden brukt kidneybønner og grønne erter som proteinkilde. I tillegg har jeg i nykål og gulrøtter, men du kan egentlig bruke omtrent hva du vil – feks blomkål, hodekål, poteter, brokkoli, sopp, spinat, mais, linser, kikerter osv . Dette er en perfekt rett når du ønsker å tømme kjøleskapet for rester og grønnsaker.

Jeg elsker å fylle grønnsakene i en fersk roti, men har du ikke tid til å lage fersk roti kan du feks bruke speltlomper eller myke tortillalefser.


Ingredienser
Til 5 store wraps

Roti/lomper
Gir 5 lomper
(Tid: ca 25 min)

3 dl sammalt hvetemel, fin
2 dl hvetemel
Ca 2,2 dl lunket vann

I India lages lompene til wrapsen av finere mel, men jeg har blandet inn litt sammalt hvete som gir noe grovere kontekst. Følg denne oppskriften for å lage roti, men lag færre og større lomper. Jeg lagde 5 roti/lefser av dette.

Fyll
(Tid: ca 25 min)

2 ss olje
1 løk, finhakket
3 fedd hvitløk
1 ts spisskummenfrø
1/2 ts gurkemeie
1 ss raspet ingefær
2 -3 gulrøtter (ca 250 g), delt i små terninger
1 grønn chili, finhakket
Ca 600 g nykål/hodekål, skåret i fine strimler
1 boks kidneybønner
200 g frosne erter
1/2 ts garam masala
1/2 ts salt/salt etter smak

Slik gjør du

Finn en stor wok eller en gryte. Ha i olje og stek løk, hvitløk og spisskummenfrø i oljen. Når løken blir myk, tilsett gurkemeie og ingefær. Stek i ca halvt minutt til. Ha i de grønnsakene først som trenger mer tid til steking (jeg hadde i gulrøtter ca 6-7 minutter før resten av grønnsakene). Deretter tilsetter du resten av ingrediensene. Stek til alle grønnsakene er møre. Rør innimellom så det ikke setter seg fast på bunnen.
PS. jeg hadde ikke lokk på da jeg stekte grønnsakene fordi jeg vil at grønnsaksfyllet skal være mest mulig tørr. Det må gjerne være juicy, men ikke at det ligger masse vann i bunnen.

Fyll roti/lompene med grønnsaksfyllet og kathi roll er klar til servering. Server gjerne med en grønn chutney, skiver av rødløk, finhakket grønn chili, lime og fersk koriander.

Vel bekomme!

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.