Aloo tikki – Kjempegode indiske potetkaker

Aloo tikki er en slags potetkake/burger laget av kokte poteter, rødløk, krydder, chili og frisk koriander. Potetkakene stekes på en panne til de får sprø skorpe på utsiden. Aloo tikki servert sammen med diverse chutney er en svært populær streetfood i Nord-India. Eller som snack sammen med en kopp te. Aloo tikki med en grønn chutney kan også serveres som forrett eller en del av tapas. I dag lagde jeg disse sammen en god venninne til brunsj sammen med varmt brød, avokado, salat og ketchup. Ja, noe så enkelt, men sååå godt da.

Aloo tikki kan også formes litt større og serveres som burger. Er det ikke utrolig hva poteter kan brukes til? Sjekk også her en av de aller beste brunsjrettene jeg vet om: Aloo parantha – ferskt flatbrød med deilig potetfyll.

Ingredienser
(Til ca 15-16 potetkaker/aloo tikki)
Tid: Ca. 40 min (Kan variere med koketid for poteter)

1 kilo poteter, kokefaste (kokt, skrelt og most)
1 potte frisk koriander, hakket
1/2 rødløk, finhakket
2 grønn chili, finhakket (kan reduseres)
1 ts rød chilipulver (kan sløyfes om du vil ha det mildere)
1/2 ts garam masala
1 ts spisskummenfrø
Salt etter smak
Olje til steking

Slik gjør du

Start med å koke potetene. Mens du venter på potetene gjør du klar resten av ingrediensene. Start med å varme en stekepanne og tørriste spisskummenfrø i den varme stekepannen på medium til høy varme i ca 20-30 sekunder. Skrell og mos de kokte potetene i en bolle og ha i resten av ingrediensene unntatt olje. Smak deg fram til hvor mye salt du vil ha. Jeg synes det smaker best når de er godt saltet. Bland alt godt sammen til nesten myk deig. Form til potetkaker/burger i størrelsen du liker og stek i en stekepanne (gjerne teflon) med en god dæsj olje. Stek på begge sider til potetkakene er gyldne og har fin, brun skorpe.

Server aloo tikki varm med feks korianderchutney eller bare ketchup.

Potetkakene stekes i pannen. Snart klar til servering.
Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.