Ingredienser

Garam masala, spisskummenfrø og gurkemeie er tre basisvarer jeg alltid har på kjøkkenet. Kun ved å bruke disse tre ingrediensene sammen med løk og hvitløk kommer du langt med indisk matlaging. Se feks denne oppskriften på Aloo gobi.

Her finner du en liste med ingredienser som jeg pleier å bruke til å lage indisk mat. Klikk deg inn på linkene for å lese om disse ingrediensene, hvordan de brukes og hvor du får kjøpt de.

Chana masala
Særlig krydder til indiske kikertgryter

Garam masala
Garam masala er en av de mest brukte ingrediensene i det indiske kjøkkenet. Særlig i nord-indisk mat brukes garam masala i nesten alle retter.

Gram flour
Gram flour er mel av kikerter.

Hing
Hing eller asfoetida er en ofte brukt krydder i India.

Paneer
Paneer er en indisk hjemmelaget hvit ost som passer utmerket i krydrete retter.

Spisskummen
Spisskummen er en av hovedingrediensene i garam masala. Spisskummenfrø smaker best ristet på pannen eller stekt i litt olje.

Linser
Les om ulike linser her

Listen vil bli oppdatert snarest!

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 comments

 1. Takk for gode oppskrifter! Hvor anbefaler du å kjøpe krydrene og curry paste og lignende? Har kjøpt garam masala på Kiwi, men syns den er litt smakløs.

  1. Hei Morten,

   Enig med deg, jeg har prøvd noen krydder fra ”vanlige” matbutikker i Norge, men de faller ikke i smak. Jeg kjøper alle mine krydder på utenlandske matbutikker – De har gode indiske merker som feks TRS. Garam masala er litt sånn at den smaker helt forskjellig i ulike indiske hjem- jeg liker min garam masala enkel, og heller tilsette andre krydder i selve retten for ekstra smak. Så jeg lager garam masala hjemme med kun spisskummenfrø, sort pepper og korianderfrø – maler det til krydder i en liten kaffekvern. Men prøv TRS eller Rajah sine krydder, de har jeg funnet på de fleste utenlandske dagligvarebutikker.

   Hilsen
   Ranjit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.