Restefest med ris og grønnsaker – Grønnsakspulao

Grønnsakspulao er ris kokt sammen med diverse grønnsaker, krydder og urter. Dette er en kjempefin måte å bruke opp diverse grønnsaker du har liggende i kjøleskapet. Jeg hadde en halv blomkål og en halv brokkoli igjen fra en thai-middag dagen før og fikk dermed lyst til å lage denne grønnsakspulao.  Grønnsakspulao ble så god at oppskriften fortjente å komme med på bloggen.
Grønnsakspulao

Ingredienser
(3 store porsjoner)
Tid: Ca 30 min

3 ss olje
1 ts spisskummenfrø
1 løk, finhakket
4-5 fedd hvitløk, finhakket
1/2 blomkål, delt i små buketter
1/2 brokkoli, delt i små buketter
1 boks kikerter, kokte
1 potet, skrelt og delt i små terninger
1/2 potte koriander, hakket
1 grønn chili, finhakket
1 ts garam masala
1 ts salt
3 dl ris
6 dl vann

Slik gjør du

Rens og gjør klar grønnsakene.
Varm olje i en stor gryte. Ha i løk, hvitløk og spisskummenfrø og stek på medium varme til løken er litt brun i kantene . Ha i resten av ingrediensene. Kok opp, sett på lokk og sett ned varmen på lav til medium og kok til risen er ferdigkokt.
Vanligvis rører jeg ikke i risen mens den koker, men i denne retter er det så mange grønnsaker at jeg synes risen koker best ved å blande forsiktig en gang etter feks 10 min.

Grønnsakspulao kan du servere som den er til feks lunsj eller med litt raita til. Det er også godt med grønnsakspulao til middag sammen med litt varm linsecurry, tarka daal.
Vel bekomme!

I grønnsakspulao kan du omtrent ha i det du har av grønnsaker, linser, bønner osv. Det er veldig godt med feks gulrøtter, grøne bønner og erter.

 

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.