Matar pulao – krydret ris med erter

Matar pulao er krydret ris kokt sammen med erter og urter. Matar pulao er enkelt å tilberede og du trenger kun èn gryte. Spis matar pulao som den er med en raita/yoghurtdipp til lunsj, eller ha det som tilbehør til middag.
Matar pulao

Ingredienser
Tid: 30 min
(4 porsjoner)

3 dl ris
6 dl vann
3 dl frosne erter
1/3 potte frisk koriander, grovt hakket
1 neve frisk mynte
2 ss olje
1 ts spisskummenfrø
4 hele kardemomme
5 hele nellikspiker
4-5 laurbærblad
1 hel stjerneanis
1 liten løk (ca 100 g), finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
½ ts garam masala
½ ts salt (etter smak)
1 grønn chili, hakket (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Skyll risen og sett til side. Varm opp olje i en kjele. Ha i spisskummenfrø, kardemomme, nellikspiker, stjerneanis og laurbærblad. Fres i ca 30 sek på medium varme. Tilsett løk og hvitløk og stek til løken er myk. Ha i resten av ingrediensene utenom ris. Kok opp vannet, og ha i risen. Kok risen etter henvisning på pakken. Jeg pleier å skru ned til lav varme etter oppkok og la det koke under lokk til risen er ferdigkokt. Risen blir perfekt hver gang.

De hele krydderne som kardemomme og nellikspiker vil ligge på toppen når du åpner lokket slik at de enkelt kan fjernes når risen er ferdigkokt. Når du har fjernet kardemomme, nellikspiker osv kan du forsiktig blande risen slik at alt er godt blandet sammen.

Ps! Dersom du skal spise matar pulao med raita til feks lunsj, vil jeg anbefale at du har 1 ts ekstra garam masala og litt mer salt i matar pulao for mer smak.

Vel bekomme!

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.