Aloo methi – Stekte poteter med urter

Aloo methi, roti og tarka daal med syltet rødløk og en enkel raita til. Dette er en autentisk, nordindisk matopplevelse.

Aloo methi: en herlig kombinasjon av poteter og urter.
Aloo methi: en herlig kombinasjon av poteter og urter.

Ingredienser
Tid: 30 min
(6 porsjoner)

1 kilo poteter
1 stor bunt fersk methi (Bukkehornskløver)
1 løk
4 fedd hvitløk
1 ss raspet ingefær
1 grønn chili
1 ts spisskummenfrø
2 ss olje
1 ts garm masala
1 klype hing (Kan sløyfes)
1 ts salt (etter smak)

Slik gjør du

Rens, skrell og del potetene i mindre deler. Gjerne ganske små terninger for å redusere steketiden. Hakk løk, hvitløk og methi. Varm oljen sammen med hing i en wok eller en stor stekepanne. Ha i spisskummenfrø, løk, hvitløk og poteter. Sett gjerne på lokket slik at potetene stekes fortere. Rør innimellom slik at det ikke brenner seg fast på bunnen. Ha i par tre spiseskjeer vann dersom det setter seg fast. Stek på middels varme til potetene begynner å bli møre, men fortsatt trenger noen minutter for å bli helt ferdige. Tilsett gurkemeie, ingefær, hakket grønn chili. Stek videre i par minutter. Rør inn methi, garam masala og salt. Stek resten av tiden uten lokk, i ca 5 minutter. Retten er klar når potetene er helt møre og methibladene faller sammen.

Methi eller bukkehornskløver er en plante der man bruker både frøene og bladene til planten. Bladene brukes som urter, mens frøene inngår i mange kariblandinger eller som ekstra smakstilsetning til maten. I Norge kan du få tak i både fersk methi og frøene i innvandrerbutikker. Methibladene kan være enklere å få tak i om sommeren enn vinterhalvåret.
Aloo methi oppskrift

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.