Aloo jeera – en lekker indisk potetrett

Dette er en indisk potetrett til alle potetelskere der ute. Himmelsk godt når potetene blandes inn i akkurat denne herlige indiske krydderblandingen.

Aloo jeera- den herligste indiske potetretten
Aloo jeera- den herligste indiske potetretten

Dette er enda en av klassiske vegetarrettene (hovedrett) på menyer på indiske restauranter.  Aloo jeera (som bokstavelig betyr potet spiskummen) er enkel å lage og enkel å servere. I tillegg er den herlig å se på, og smaker enda bedre. Aloo jeera spises tradisjonelt sammen med ris eller chapati (indisk flatbrød). Hva med å prøve denne potetretten som tilbehør til en god burger? Tilbehør til grillmat sammen med en sommersalat? Til og med som en tapasrett?

Ingredienser
(4 porsjoner)
Tid: 30 min

6 kokte poteter
1 stor løk
4 fedd hvitløk
5 ss olje til steking
2 ss spisskummenfrø
1 ss sennepsfrø
1 ts revet ingefær (eller finhakket)
1 ts paprikapulver
1 ts gurkemeie
1 ts salt (etter smak)
1 grønn chilli

Slik gjør du: 

Skrell kokte poteter og kutt i små terninger. Sett potetene til side.
Finhakk løk og hvitløk. Ha olje i en stor stekepanne. Varm oljen på medium varme og tilsett spisskummen og sennepsfrø. Stek i ett minutt. Ha i den hakkede løken og hvitløken, og stek til blandingen er lys gylden. Dette tar omtrent 5-6 minutter på medium varme. Ha i gurkemeie og stek i ett minutt til før du tilsetter ingefær, salt og paprikapulver. Rør det hele sammen. Ha i potetene og finhakket grønn chilli. Skru av varmen. Nå skal du virkelig røre det hele godt sammen. Potetene skal være dekket av hele krydderblandingen slik at alle potetbitene får den gode smaken.

 

Allo jeera oppskrift

Sereveres varmt! Og sammen med akkurat det du har lyst på; ris, brød, salat osv.

Jeg hadde også i en teskje sesamfrø på slutten. Det er utradisjonelt og absolutt ikke et must, men jeg anbefaler å prøve det. Velbekomme!

Tips: Bytt ut paprikapulver med rød chillipulver om du vil ha det mer spicy.

 

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 comments

  1. Hei! Tusen takk for en fantastisk inspirerende blogg! Så mange flotte oppskrifter! Denne retten har jeg lett etter helt siden jeg som barn bodde noen år i Kenya. Vi hadde mange indiske venner, og moren min lærte å lage diverse gode retter av dem. Dette var min favoritt, og jeg har lett etter den siden. Jeg visste ikke hva den het, og moren min forsto ikke hva jeg mente da jeg prøvde å forklare hvilken rett jeg mente. Endelig, nå blir det aloo jeera i heimen 🙂

    1. Hei, Selv takk da – både for kjempefin kommentar og fin blogg, pranava.no. Så herlig – da håper jeg denne oppskriften faller i smak og kanskje vekker noen gode gamle minner. Dersom du husker denne retten som litt syrlig må du gjerne tilsette litt mangopulver eller tamarind-paste. Det er nemlig mange som liker den som en blanding av spicy og syrlig. Ha en fin søndagskveld. Hilsen Ranjit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.