Fylt paprika i peanøttmasala

Fylt paprika i peanøttmasala er ikke en tradsjonell rett som aloo gobi eller baingan bhartha (Disse to er dessuten mine ‘all time favourite’ retter, så om du ikke har prøvd de før er det på tide).
Jeg har dog gjennom min oppvekst fått servert denne retten i flere anledninger. Da har min mor laget den med en spicy potetfyll, men jeg har tilsatt en boks kikerter for å få ekstra proteiner. I tillegg har jeg laget den sammen med peanøttcurry for å gi retten enda mer fylde.
Om du har dårlig tid eller ønsker en enklere middag kan du droppe sausen, og servere fylt paprika med en god salat til. Kokt quinoa er også godt til fylt paprika.


Fylt paprika med peanøttmasala

Ingredienser
4 porsjoner
(Tid: 50 min)

For fylt paprika
4 grønne/røde paprika
1 boks kikerter, ferdigkokte
3 poteter (100 g)
1 + 4 ss olje
1 ts spisskummenfrø
1 gul løk, finhakket
1/2 ts garam masala
1/2 ts salt

For peanøttmasala
2 dl peanøtter, ristet
1 ts spisskummenfrø
1 ss kokosmasse
1 løk, hakket
4 fedd hvitløk, hakket
1 ss raspet ingefær
1 grønn chili
1/2 ts gurkemeiepulver
1 ts salt
4 dl vann
2 ts garam masala
3 ss olje

Slik gjør du

Fyll
Skrell og kok poteter. Mos potetene og sett til side.
Mens potetene koker. Ha 1 ss olje i en stekepanne sammen med spisskummenfrø og stek i ca et halvt minutt på medium varme. Tilsett løk og stek til løken er myk. Ha i garam masala, moste poteter, kikerter, salt og garam masala. Bland godt. Fyllet er klart. Sett til siden.

Sausen
Varm 3 ss olje i en stor, bred stekepanne, eller en kasserolle. Ha i spisskummenfrø, løk og hvitløk. Stek på medium varme til løken er myk. Ha i ingefær, gurkemeie og chili. Stek videre i ca 1 minutt. Tilsett salt, peanøtter, kokosmasse, garam masala og ca 1 dl av vannet. Kok opp. Ta av varmeplaten og kjør sausen glatt med en stavmikser. Tilsett resten av vannet. Kok opp, sett på lokk og la det småkoke i ca 10 min.

Alternativ 1:
Ta av hatten på paprika og rens ut alle frøene. Stek i en stekepanne med 4 ss olje til paprikaen begynner å bli litt myk (Jeg liker paprikaen godt stekt, så jeg brukte nesten 20-30 min på steking, men du kan steke til du er fornøyd – kanskje korter, kanskje enda lenger).  Fyll stekte paprika med potetfyllet og server sammen med sausen.

Alternativ 2:
Ta av hatten på paprika og rens ut alle frøene. Fyll paprika med potetfyllet og stek i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 25 minutter. Server sammen med sausen.
Kokt ris er deilig tilbehør til fylt paprika i peanøttmasala.
Vel bekomme!
Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.