Baingan bhartha – Stekt aubergine curry

Baingan bhartha lages tradisjonelt ved å grille auberginer i åpen grill/ild, og deretter steke det sammen med tomater og ulike krydder. I denne oppskriften steker jeg auberginen i ovnen. Auberginen får ikke den røkte smaken som den får ved å bli grillet i flammer, men jeg synes det smaker veldig godt likevel. Prøv selv!
Baingan bhartha oppskrift

Ingredienser
Tid: 40 minutter
(4 porsjoner)

1 stor aubergine
1 finhakket løk
½ boks tomater, hakkede (200 g)
2 ss raspet ingefær
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts spisskummenfrø
½ ts gurkemeie
1 ts garam masala
1 grønn chili, hakket
Salt etter smak (ca 1 ts)
2 ss olje til steking

Slik gjør du

Varm ovnen til 250 grader, og stek en hel aubergine i ca 20 minutter eller til skallet på auberginen begynner å løsne seg og auberginen er myk.

Mens du venter på auberginen, har du i olje i en stor wok/gryte. Stek løk, hvitløk og spisskummenfrø på middels varme til løken er helt myk. Ha i gurkemeie, tomater, chili og ingefær. Sett på et lokk og småkok sausen i ca 15 minutter.

Ta ut auberginen fra stekeovnen og ta av skallet når auberginen er litt nedkjølt. Dypp gjerne i kaldt vann for å kjøle ned fortere. Hakk auberginen i grove biter. Ha auberginen, garam masala og salt i tomatsausen. Stek videre i ca 10 minutter til alle smakene er godt blandet.

Server baingan bhartha med brød som tilbehør, for eksempel roti. Baingan bhartha smaker også godt på brødskiva dagen etter.

Baingan bhartha

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.