Hjemmelaget garam masala

Garam masala er den mest brukte krydderblandingen i indiske retter, særlig i Nord-India. Det er ulike krydderblandinger i de forskjellige regionene i India. Og ikke minst er det ulike oppskrifter på garam masala i nesten alle hjem selv om krydderblandingen har samme navn. Noen liker garam masala med kardemomme, noen uten. Noen liker med muskat, noen uten, osv. Min hjemmelagde garam masala inneholder alltid korianderfrø, spisskummenfrø og sort pepper. Dette er basen. I tillegg kan jeg ha i muskat og kardemomme osv. Under er min oppskrift på garam masala jeg bruker i mine curryretter.

Garam masala

Ingredienser

1 dl korianderfrø
½ dl spisskummenfrø
¼ dl sort pepper hel
En halv kanelstang, ca 2-3 cm
1 ss hele nellikspiker
2 ss frø fra grønn kardemomme
½ ts revet muskat.

Slik gjør du:

Rist alle disse frøene (unntatt muskat) i en tørr stekepanne på lav/medium varme til de gir lett aroma. De skal ikke steke for lenge slik at de ikke blir brent, men frøene kan endre farge til litt brunere. Avkjøl de ristede frøene.

Jeg bruker en liten kaffekverner til å male krydderet (har kjøpt en billig som jeg kun bruker til å kverne krydder). Mal alle ingrediensene til pulver og bland inn revet muskat. Din hjemmelagde garam masala er klar og denne passer i de fleste nordindiske retter. Oppbevares i en tett boks. Krydderet holder seg fint lenge. Det smaker jo selvsagt best og mest når det er ferskt malt, men jeg synes det smaker ganske bra i noen måneder, også begynner det å smake litt mindre etterhvert.

Du kan også lage mindre porsjon, og evt male i en morter.

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.