Kala chana masala – Sorte kikerter i masalagryte

Kala chana masala med ris er en av mine absolutte yndlingsretter. Dette er hverdagsmaten i mange indiske hjem. Kala chana, altså sorte kikerter er mindre kjent enn hvite kikerter i Norge, og det er helt ufortjent. Ikke får du denne retten på noen indiske restauranter heller. Dersom du har en indisk/asiatisk dagligvarehandel i nærheten vil jeg absolutt anbefale at du sjekker ut disse kikertene. Du kan også få de ferdigkokte på boks.

kala chana

Ingredienser
(4 porsjoner)
Tid: 20 minutter (pluss 1 times koketid)

5 dl svarte kikerter (tørre eller tilsvarende ferdigkokte på boks)
2 ts spisskummenfrø
5-6 curryblader
2 ts garam masala
½ ts gurkemeie
5 fedd hvitløk, finhakket
1 hakket løk
1 hakket tomat
2 ss raspet ingefær
Salt etter smak (ca 1 ts)
3 ss olje
1 grønn chili (juster etter smak)
5 ss frisk koriander

Slik gjør du

Legg kikertene i vann over natten (minst 8-9 timer).

Hell ut vannet og kok kikertene i friskt vann med salt til kikertene er møre. Vannet skal dekke kikertene godt (ca 1 cm over kikertene). Kikertene er ferdigkokte når de er helt møre. Det tar fort en time. Ha i mer vann om du ønsker mer flytende konsistens. (Jeg bruker en trykkoker til å koke kikerter og bønner, det tar mye kortere tid å koke)
Ta ut 1 dl kikerter og mos grovt i en morter eller med en potetmos, og blender el. Ha de grovmoste kikertene tilbake i gryten med vann og kokte kikerter. Dette for at curryen skal bli mer fyldig, og at vannet skal smake mer kikerter.

Varm olje i en stekepanne og ha i spisskummenfrø og curryblader. Fres i ett minutt. Ha i løk og hvitløk og fres til løken er myk. Tilsett gurkemeie, ingefær, tomat og grønn chili. Stek på lav til middels varme i ca 5-6 minutter. Bland inn dette i gryten med kokte kikerter. Tilsett garm masala, og mer chili og salt om du ønsker. Kok opp igjen hele blandingen slik at alle smakene blir godt mikset.

Ha i frisk koriander og server med kokt ris og/eller roti.

Ps! Du kan også tilsette kokte poteter delt i store biter i gryten.

Nyt!

 

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.