Roti

Roti eller chapati er indisk hverdagskost. Roti er flattbrød laget av kun to ingredienser. Den er enkel å lage og lages oftest fersk til hvert eneste måltid. Roti smaker best varmt og nystekt, påsmurt med smør.

Roti eller cahapati er hverdagskost for mange indere.
Roti eller cahapati er hverdagskost for mange indere.

Ingredienser
Ca. 8-10 lomper
(Tid: 30-40 min)

5 dl sammalt hvete fin
Ca 2,2 dl lunket vann

Slik gjør du:
Ha mel i en stor bolle. Spe med litt og litt vann mens du rører rundt. Kna deigen godt i noen minutter. Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle og la den stå i ca 10 minutter. Kna godt igjen til en fin og fast deig.

Del opp deigen i ca 8 like store boller. Rull hver bolle i litt mel før du begynner å kjevle til små tynne lomper. Stek lompene på en tørr stekepanne på medium varme. Snu lompen etter ca.20 sekunder, vend den igjen etter ca. ett til to minutter. Da skal den ha fått små mørke prikker på den ene siden (se bildet under). Bruk evt et kjøkkenhåndkle til å presse ned deler av roti som ikke ser stekt ut. Nå er din roti klar.

Pensle gjerne alle rotiene med litt smør på den ene siden. Legg de oppå hverandre og hold de varme i et kjøkkenhåndkle. Serveres som tilbehør til det meste av indisk mat, feks tarka daal, veg curry eller chili paneer.

Roti oppskrift

 

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

24 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.