Quinoa poha

Quinoa poha oppskriften tilhører Manish Mehrotra som er kokken hos den beste restauranten i India, Indian accent. Indian accent ble dessuten nylig kåret til en av verdens 100 beste restauranter (nr.77). Dersom du skal til New Delhi en gang, må du besøke denne restauranten. Den tradisjonelle poha lages av risflak. Poha spises ofte som frokost i Vest-India. Jeg synes poha servert med en raita og noen grønnsaker er en god brunsj/lunsj eller en enkel middag. I denne oppskriften bytter Manish Mehrotra risflakene med quinoa. Jeg kan garantere at oppskriften er en suksess! Jeg har gjort små endringer i oppskriften.
Quinoa poha

Ingredienser
(4 porsjoner)
Tid:30 min

2 dl hvit quinoa
1 dl frosne erter
2 ss olje
½ ts spisskummenfrø
1 ts sorte sennepfrø
2 ss grovt hakkede curryblader
1 cm finhakket ingefær
1 hakket grønn chili
1 hakket løk
4 ss frisk koriander hakket
½ dl grovhakkede ristede peanøtter
Saft av en halv sitron
½ ts gurkemeie
Salt og pepper etter smak

Slik gjør du:
Rens quinoa, og kok quinoa etter oppskrift på pakken (som regel med dobbel mengde vann, og kokes på lav varme). Legg ferdigkokt quinoa til side.

Mens du venter på quinoa tar du olje i en stor stekepanne/wok sammen med sennepfrø og spisskummenfrø. Stek i ca ett minutt på middels varme, til frøene begynner å poppe. Ha i ingefær, løk, og curryblader og stek i ett-to minutter til. Ha i grønne erter. Stek videre til ertene er møre. Ha i gurkemeie og rør godt rundt. Ha i quinoa, sitronsaft, chili, koriander og peanøtter. Ha i salt og pepper etter smak. Serveres varm.

Den originale oppskriften finner du her.

Ps! Jeg serverte quinoa poha med avokadoraita og stekte grønnsaker.
Quinoa poha oppskrift

 

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

5 comments

 1. Så mange gode oppskrifter og tips du har her, Ranjit! Gleder meg spessielt til å prøve denne 🙂

  1. Hei, Takk for gode ord. Quinoa poha er skikkelig digg- dette er en oppskrift fra en av Indias fremste kokker. Ha en fin dag! Hilsen Ranjit

 2. Hei! Jeg oppdaget nylig bloggen din, og har lagt inn bokmerke. Tusen takk for mange gode oppskrifter og inspirasjon! Jeg har prøvd akkurat denne oppskriften (qunioa poha), og den var knallgod! Håper på å se flere quinoa oppskrifter etterhvert? Uansett: Super blogg, tusen takk! 😀

  1. Hei,

   Så hyggelig å høre at du liker bloggen. Quinoa poha er faktisk veldig god, med enkle men gode smaker. Det er notert – jeg skal jobbe mer med quinoa. Ha en god søndag!

   Hilsen
   Ranjit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.