Quinoa Khichdi – Quinoa- og linserisotto

Quinoa Khichdi er en moderne versjon av khichdi som lages med ris som en av hovedingrediensene. Khichdi er den ultimate comfort-food, hvertfall hos min familie. I denne oppskriften bytter vi ut ris med quinoa. Jeg elsker khichdi med ris og linser, men av og til bytter jeg ut ris med næringsrik quinoa. For tradisjonell oppskrift på khichdi med ris og linser se her.
Quinoa Khichdi

Ingredienser
Tid: Ca. 30 min
(5 porsjoner)

3 dl røde linser, tørre
2 dl quinoa
Ca 1,5 liter vann
2 ts salt
1 ss matolje
1 løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ts spisskummenfrø
2 mellomstore poteter, skrelt og delt i ca 0,5-1 cm store terninger
2 dl frosne erter
1 grønn chili, finhakket (kan sløyfes, eller økes, reduseres etter ønsket styrke)
1 ts garam masala
ca 10 ss hakket koriander, frisk

Slik gjør du:

Skyll linsene og quinoa. Kok opp vannet i en gryte og tilsett quinoa, linser og salt. Kok opp, skru ned varmen til lav/medium, sett på lokk og kok til linsene er møre og quinoa er ferdigkokt. Rør i gryten innimellom. Tar ca 15-20 minutter.

Mens du venter på quinoa og linsene, finn frem alle grønnsakene og hakk løk, hvitløk og poteter. Ha olje i en stor stekepanne og tilsett løk, hvitløk, poteter og spisskummenfrø. Stek til potetene er nesten møre, og bland inn ertene. Når både potetene og ertene er møre tilsetter du grønn chili og garam masala. Ha denne grønnsaksblandingen over i gryten med ferdigkokt quinoa og linser. Rør inn frisk koriander til slutt, og quinoa khichdi er klar til servering. Denne oppskriften gir en litt tykk quinoa khichdi, ganske lik konsistens som en alminnelig risotto. Folk har veldig ulik preferanse på hvor tykk eller tynn de liker deres khichdi – kok lenger eller reduser mengden vann om du vil ha tykkere, eller tilsett mer vann om du vil ha mer flytende.

Jeg spiser quinoa khichdi som det er servert i en skål – og trenger som regel ingenting annet ved siden av. Men det er også godt med en raita til.

Ps! Tilsett gjerne andre grønnsaker, feks gulrøtter, paprika og aspargesbønner.

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.