Mynte chutney – frisk mos av mynte med smak av India

Mynte chutney med frisk koriander.

Mynte chutney: En frisk mos av fersk mynte og koriander.
Mynte chutney: En frisk mos av fersk mynte og koriander.

Denne chutney er frisk i smaken, og mange foretrekker den også noe syrlig. Mynte chutney spises ofte sammen med mange indiske snacks/småretter, men i mange hjem lages den også daglig og spises sammen med ris/chapati og hovedretten. Prøv den du også! 

Ingredienser
Tid: 10 minutter

1 bunt mynte
1/2 bunt koriander
1 liten løk
1 tomat
1 ts salt
1 ts garm masala
1 ts saft fra lime eller sitron
2 grønne chillier (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Kutt løk og tomat i mellomstore biter. Plukk av bladene av mynten. Fra korianderplanten bruker jeg også de myke stilkene, hvertfall helt ned til der det er blader. Kjør alt dette til en glatt blanding i en food processor eller med en stavmikser, evt sammen med chilli. (Du kan også ha i et fedd hvitløk, men det er ikke et must). Rør inn resten av ingrediensene. Voila! Så har du mynte chutney!

Tips: Ha mynte chutney i et Norgesglass og gi det bort i vertinnegave. Enkel å lage, men den som mottar gaven blir nok imponert likevel! Den holder seg i kjøleskapet i opptil fem dager.

Mynte-chutney

Ekstra tips: Løken i Mynte chutney kan gjøre at chutney´n smaker litt bitter. Etter manges mening skal den også det. Dersom du ønsker kan du bytte ut/redusere mengde av løk og tilsette vårløk.

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

7 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.