Blomkål tikka kebab

Blomkål tikka kebab inneholder varme smaker av ingefær, hvitløk, gurkemeie og chili, med hint av kardemomme og kanel. Blomkål tikka kebab er en fantastisk forrett til indisk mat. Lag en myntechutney til og imponer dine gjester med denne fantastiske blomkål tikka kebab.

Blomkål tikka kebab

Ingredienser
1 blomkål
2 ts garam masala
¼ ts kanel
¼ ts kardemommepulver
¼ ts gurkemeie
1 ts paprikapulver
1 ts rød chilipulver (kan sløyfes)
1 ts salt
4 fedd hvitløk, raspet
2 ss ingefær, raspet
2 ss sitronsaft
Kokoskrem fra en boks kokosmelk

Olje til pensling

Slik gjør du

Skyll og rens blomkålen. Riv av eller del blomkålbuketter i like store deler.

Sett kokosmelken i kjøleskapet. Da vil fettet skylle seg fra væsken. Du skal bruke kokoskremen som er på toppen. Lag marinade i en bolle av alle ingrediensene bortsett fra blomkålen. Bland godt. Rør forsiktig inn blomkålbukettene i marinaden.  La stå i ca en time.

Sett ovnen på 220 grader. Ha bakepapir på et stekebrett og pensle med litt olje. Stikk blomkålbukettene på grillpinner (dersom du bruker grillpinner av tre legg de i vann mens du venter på at marinaden godtgjør seg – da unngår du at de blir brent). Du kan også legge de marinerte blomkålbukettene rett på smurt bakepapir.

Stek blomkålbitene midt i forvarmet ovn på 220 grader i ca 20 min eller til blomkålen begynner å bli litt brun. Blomkål tikka kebab er klar til servering.

Server blomkål tikka kebab i feks porsjonsanretninger med myntechutney til. Det er også en fin rett å ha på tapasbordet.

 

 

 

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.