Tofu do pyaza – Stekt tofu i saus av løk

Tofu do pyaza er en rett med stekt tofu og løk i saus av tomater og enda mer løk, og selvfølgelig gode og varme krydder. Opprinnelig er denne vegetariske retten laget med paneer og ikke tofu. Du kan også bytte ut tofu med feks sopp eller blomkål. Da lager du altså sopp do pyaza eller Gobi do pyaza. Do pyaza betyr rett og slett to typer løk. I denne retten tilberedes løk på to ulike måter som gir denne retten helt wow-opplevelse.

Tofu do pyaza

Ingredienser
(40 min)
3-4 porsjoner
1 stor rødløk (ca. 200 g), skåret i terninger på ca 1,5 cm
En blokk tofu
1 ts spisskummenfrø
1 ½ – 2 gule løk, hakket (Ca. 300 g)
5 fedd hvitløk, hakket
¼ ts gurkemeiepulver
2 store tomater, hakket (ca 220 – 250 gram)
1 ss raspet ingefær
1 grønn chili, hakket (juster etter ønsket styrke)
2 ts garam masala
1 ts salt (etter smak – jeg hadde i 1+1/2 ts )
Saften fra en halv sitron
ca. 15 cashewnøtter og 1 dl vann
6 ss matolje, feks rapsolje eller solsikkeolje
Ca 6 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du:


Kjør cashewnøtter og vann til glatt krem i en stavmikser eller i en blender.  (Prosessen blir enklere om du bløtlegger cashewnøtter i en time eller to, men med min stavmikser er det ikke noe problem å knuse nøttene helt selv om de ikke er bløtlagt). Sett cashewkrem til side.

Del tofuen i terninger, ca 1,5 cm. Stek tofuen på medium varme i en dyp stekepanne med 3 ss olje til den er gylden på alle sider (lett stekt). Ta ut tofuen i et fat eller en bolle og sett den til side.

I samme stekepanne tilsett 1 ss olje og stek rødløk i ca 2-3 min på medium varme (før du har i løken i stekepannen skill gjerne de ulike lagene i løken fra hverandre). Ta løken ut og sett til side.

I samme stekepanne tilsett siste 2 ss olje og ha i spisskummenfrø, den gule løken og hvitløk. Stek til løken er myk og begynner å bli litt brun i kantene. Ha i gurkemeie, chili, tomater og ingefær. Sett på lokk og stek på medium varme i ca 4-5 min. Ta av kokeplaten og kjør en stavmikser i blandingen (må ikke kjøres helt glatt, kan gjerne være noen små løkbiter igjen her og der).

Ha i stekt tofu, cashewkrem, salt, vann, sitronsaft og garam masala. Vent med den stekte løken. Vi vil ha den i til slutt så den ikke blir overkokt. Kok på medium varme i ca 3-4 min slik at alle smakene blandes godt sammen.

Rør inn frisk koriander og stekt rødløk til slutt. Skru av varmen, tofu do pyaza er klar til servering.

Serveres varm med det meste av tradisjonelt tilbehør som ris, roti eller naan.

Tofu do pyaza er også godt på brødskiva dagen etterpå.

 

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.