Kulcha med trøffel og sopp

Kulcha er et indisk brød som ligner veldig på naan. I naan brukes gjær som hevemiddel mens i kulcha brukes det bakepulver og natron. Naan serveres som regel til middag eller lunsj, mens kulcha kan også serveres til frokost og snackmåltid. En populær frokost-rett er kulcha cholle, som er kulcha servert med kikertgryte. Sopp og trøffel kulcha er en spennende og smakfull vri på den tradisjonelle kulcha. Jeg fikk det servert på en moderne, gourmet indisk restaurant i New Delhi i januar: http://www.indianaccent.com/. Vi fikk servert flere helt fantastiske retter den kvelden, men smaken av trøffel kulcha vil jeg aldri glemme.

Trøffelkulcha sopp

Ingredienser

Til Kulcha-brød:
7 dl siktet hvetemel
1 ts sukker
1 ts salt
½  ts natron
1 ts bakeplulver
1 ss olje
1dl  yoghurt
1 dl lunket melk
ca 1/2  dl lunket vann

Til Sopp- og trøffelfyll:
200 g sopp
1 fedd hvitløk
Olje til steking
2 ss frisk koriander
Salt etter smak
Litt revet trøffel

Slik gjør du: 

Bland de tørre ingrediensene først. Rør inn resten. Kna deigen godt, gjerne i 5-6 minutter. Legg deigen i en bolle og dekk til med plastfolie/håndkle. La deigen hvile i ca. 2 timer. Kna deigen igjen i par minutter, så er den klar til å rulles ut til kulcha-brød.

Mens du venter finhakk løk og rasp sopp/eller finhakk. Stek hvitløk i litt olje og tilsett sopp når hvitløken begynner å bli litt gylden. La det steke til det ikke lenger er vann igjen i stekepannen. Skru av varmen. Tilsett finhakket koriander, salt og revet trøffel. Jeg hadde i en halv sort trøffel fra boks.

Del deigen i ca 10 -14 like store deler. Rull til boller, flat ut bollene med håndflaten og fyll på med en teskje sopp- og trøffelfyll. Kjevle til små lapper eller bruk hendene til å flate de ut siden det kan være vanskelig kjevle de hvis fyllet er for ’’våt’’ . Stek på stekepanne med litt matolje på begge sider. De er klare når de har noen brune flekker på begge sider. Pensle med litt trøffelolje til slutt (en liten dråpe er nok) dersom du ønsker mer trøffelsmak.

Jeg serverte disse kulcha-brødene til en krydret linsesuppe.

Trøffel kulcha

 

 

 

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.