Laccha paratha – Crispy og flaket flatbrød

Laccha paratha er en av de mest populære paratha i nord-India. Paratha generelt er en fyldigere versjon av roti, indisk flatbrød/hverdagsbrød. Laccha paratha er enda mer crispy, flaket og fluffy  enn en alminnelig paratha. Dette er et flatbrød som gjør hverdag til en fest. Laccha paratha med et lag av margarin i, og kombinasjon crispy og fluffy gjør at den bare smelter i munnen. Laccha paratha er en fin erstatning til naanbrød og roti, og kan serveres med din favorittcurry eller dal/linsesuppe.

Tidligere har jeg en oppskrift av aloo paratha på bloggen – det er er altså et  indisk flatbrød fylt med potetmasala. En av mine absolutte favoritter til søndagsbrunsjen.

Laccha paratha

Ingredienser
(Gir åtte flatbrød)

Deig – følg denne oppskriften
Mel til utbaking
Margarin eller matolje til pensling og steking

Slik gjør du:

Følg oppskrift på deigen fra denne oppskriften. Kna deigen godt – gjerne i minst 5 minutter. Deigen skal være smidig og lett å arbeide med. Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle og la den sitte i ca et kvarter.

Del deigen i 8 like store deler og lag en bolle av hver del. Trykk bollen flat med håndflaten og kjevl ut til et flatbrød som er ca 3-4 mm tykk. (Dryss på med mel når du kjevler ut, deigen kan fort klistre til underlaget). Pensle hele overflaten til flatbrødet med margarin eller olje.
Rull som en rullekake og trykk flat, strekk gjerne litt forsiktig i rullen slik at ”pølsen” blir et par cm lenger. Snurr det til en bolle som en kanelsnegle. Se bildet under som viser steg for steg. Det er denne prosessen som gjør paratha flakete og crispy. Klem flat, dryss med litt mel og kjevle ut igjen til flatbrød, ca 3 mm tykk. Varm en stekepanne. Stek brødet i ca ett minutt på medium varme. Snu brødet og pensle det med olje. Snu igjen etter ett minutt og pensle den andre siden. Stek i ett minutt til eller til brødet er gyldenbrun på begge sider og har små brune flekker på begge sidene.

Gjenta prosessen med resten av deigen og server varme nystekte laccha paratha sammen med feks dal eller en grønnsakscurry. Smaker også himmelsk med bare en chutney til, eller som tilbehør til en god suppe.

Laccha paratha oppskrift

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.