Tinda masala

Tinda er en squash lignende grønnsak som er en av klassikerne blant sommergrønnsaker i India, særlig den nordlige delen av India. I motsetning til squash, er tinda rund og liten. Flere navn for tinda er ‘round gourd’ (rund gresskar) og ‘apple gourd’ (eple gresskar). I Norge kan du få kjøpt tinda i utenlandske dagligvarebutikker om sommeren.

Tinda masala: Krydderfylte 'små squash'
Tinda masala: Krydderfylte ‘små squash’

Ingredienser

Tid: ca en time
(4 små porsjoner)

8 tinda
1 løk
3 fedd hvitløk
Litt olje til steking

Krydderblanding:
1⁄2 ts gurkemeie
1 ts salt
1 ts garam masala
1⁄2 ts cayenne pepeper

Slik gjør du:
Skrell forsiktig vekk det harde skinnet på tindaen. Skjær et kryss i midten av tindaen som kan fylles med masala (krydder). Fjern evt harde, store frø. Bland sammen alle krydderne. Fyll tindaen med krydderblandingen. Spar resten av krydderblandingen til senere.

Legg de masalafylte tindaene i en ildfast form. Dynk over litt olje (Stekes best med en god del olje rundt). Stek i en forvarmet ovn på 225 grader. Steketiden avhenger av størrelsen på tindaene. Tindaene er klare når de er møre, det tok ca en time for meg.
NB! Alternativt kan du steke de fylte tindaene i en stekepanne med litt olje i, på lav varme. Husk å røre rundt slik at de blir stekt på alle sider. Dette er også den mest vanlige måten å tilberede denne retten på.

Mens du venter på at tindaene blir stekt, kan du kutte løk og hvitløk. Ha litt olje i en stekepanne og tilsett løk og hvitløk. Når løken begynner å bli myk tilsett ca 1/4 ts fra den krydderblandingen som er igjen. Stek videre i par minutter til. Skru av varmen, og sett løken til side.

Når tindaene er klare serverer du med løkblandingen på toppen. Ha gjerne roti til. En fullkommen middag ville også inkludert en enkel linserett, for eksempel tarka daal.

Tinda masala oppskrift

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.