Bharwa baingan

Bharwa baingan er en litt annerledes måte å tilberede auberginer på. Denne retten inneholder få ingredienser og er meget enkel å tilberede, men du må få tak i små auberginer. Auberginene skal ha en lengde på ca 10-15 cm og kan ha både lilla og hvit farge. Jeg har kun sett små auberginer i ¨¨innvandrerbutikker¨¨.

Bharwan bainga- masalafylte auberginer
Bharwan baingan- masalafylte auberginer

Ingredienser
Tid: ca 30 min
(3-4 porsjoner)

8 små auberginer
Olje til steking

Krydderblanding:
1⁄2 ts gurkemeie
1 ts salt
1 ts garam masala
1⁄2 ts cayenne pepeper

Slik gjør du:
Bland sammen alle krydderne og sett til side. Skjær et snitt i auberginene på langs og fyll de med krydderblandingen. Det skal kun være en smule krydder i hver aubergine.

Stek de masalafylte auberginene i en stekepanne/wok med litt olje i, på lav varme. Bharwa baingan smaker best om de blir stekt i en god dæsj olje, men jeg pleier å være sparsom med oljen. Husk å snu på de slik at de blir stekt på alle sider. Bharwan baingen er klare når de er helt møre og du ser at auberginene får en brunere skorpe. Det tar ca 10-15 min. Tiden avhenger av størrelsen på auberginene og antallet.

Bharwa baingan smaker best med roti og daal til. Ha gjerne en grønn salat til.
Bharwan baingan kan spises som selvstendig hovedrett dersom du steker litt løk, hvitløk og poteter ved siden av og tilsetter det i bharwan baingan til slutt. Da kan du servere retten med roti/naan og en raita til.

Bharwan baingan oppskrift

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.