Chana masala

Chana masala er en av de rettene du alltid vil finne på nordindiske restauranter. Det er en krydret kikertgryte som passer ypperlig sammen med ris og en salat.

Chana masala

Ingredienser
(3-4 porsjoner)
Tid: 40 min (+koketid kikerter)

1-2 løk, ca 200 g (delt på langs)
4-5 fedd hvitløk (finhakket)
1 ss raspet ingefær
1 tomat (finhakket)
250 g ukokte kikerter (eller to bokser ferdigkokte)
Vann til å koke kikertene
2 ts chana masala (kan kjøpes i innvandrerbutikker. Eller blandes selv, evt bytt ut med 1 ts garam masala og 1/2 ts spisskummenpulver)
1 ts garam masala
1 ts spisskummenfrø
1/2 ts gurkemeie
Salt etter smak (ca 1 ts)
3 ss olje til steking
4-5 ss hakket koriander (blandes inn til slutt)

Slik gjør du:

Dersom du bruker tørre, ukokte kikerter: bløtlegg kikertne i vann i en stor bolle kvelden før (Pass på å ha stor nok bolle da de utvider veldig i størrelsen). Ta ut vannet og ha kikertene i en stor gryte og tilsett så mye vann at det dekker kikertene godt. Kok kikertene i ca. en time, eller til de er møre, men fortsatt hele.

Varm olje i en stekepanne på medium varme. Ha i løk, hvitløk og spisskummenfrø. Stek til løken blir myk og litt brun i kantene. Ha i gurkemeie og fres i et halvt minutt til. Rør inn ingefær og hakket tomat. Stek videre til tomaten begynner å skille seg fra olje. Når tomaten er helt myk og sausete, tilsett garam masala, salt og chana masala. Stek mens du rører rundt i ca et halvt minutt. Ha denne blandingen over i gryten med kokte kikerter (behold noe evt hele vannet). Gryten skal inneholde noe væske, men skal ikke være altfor vannete.

Dersom du bruker ferdigkokte kikerter på boks, siler du ut laken de ligger i. Tilsett kikertene og ønskelig mengde vann (ca 2-3 dl) i stekepannen med tomat og løk. La det hele småkoke sammen i hvertfall 15-20 min så alle smakene blander seg. Rør inn koriander til slutt.

Server med grønn salat, kokt ris, og/eller naan.

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.