Mine beste naan – uten melk og egg

Denne naan-oppskriften er både uten egg og melk, og er dermed også vegansk. De beste naan er naturligvis de som lages i en tandoor, men dette er virkelig de beste hjemmelagde, ovnsbakte naan jeg har spist. Jeg jobber også med en oppskrift på glutenfrie naan, og vil dele den med dere straks jeg finner lykken.

Vegansk naan

Ingredienser
(ca 12 små naan)

600 gram mel
4 dl lunket vann
halv pakke tørrgjær
5 ss olje
halv potte koriander, hakket
2 ts salt
1 ts bakepulver
200 gram poteter

Slik gjør du:

Kok, skrell, og mos potetene til en myk mos uten potetbiter.

Bland vann og gjær i en bakebolle. Tilsett resten av ingrediensene sammen med potetmosen. Arbeid deigen til den blir helt glatt og smidig, gjerne i en kjøkkenmaskin. Den bør eltes i 8-10 minutter i kjøkkenmaskin. Hev deigen under plast på et lunt sted til dobbel størrelse.

Bruk bakepapir på stekebrettet. Denne deigen er ikke så fast som en deig du er vant til for naan. Denne er mer klissete, men gir deilige luftige naan. Så bruk hender til å ta ut ca 12 like store deler for så å trille de ut til naan rett på stekebrettet med bakepapir. Ha gjerne olje på hendene når du flater de ut til naan på stekebrettet.

Stek de i en forvarmet ovn på 220 grader, varmluft. Stek i ca 10-12 minutter til det er noen små brune flekker på toppen. Steketiden vil variere etter hvor store dine naan er, så følg med mot slutten av steketiden. Naan er ferdigstekte når de har en gylden overflate og er lett brune under.

Naan smaker best rett fra ovnen. Server nystekte naan til dine favoritt indiske retter.

Vel bekomme!

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.