Rajma tikki – proteinrik bønneburger på grillen

Rajma tikki er burgere laget av kidneybønner. Rajma tikki kan du servere som snack/forrett til indisk mat med en god chutney til. Rajma tikki kan også serveres i burgerbrød med feks gucamole og salat til. Eller gjøre som meg – server de som middagskaker sammen med kokte poteter, stekte grønnsaker osv. Det beste av alt – disse burgerne kan stekes rett på grillen!

Bønneburger

Ingredienser
(Gir ca 6 burgere)
Tid: ca 30 min

2 boks kidneybønner ferdigkokt, eller kok selv
1 løk, finhakket
1 ss ingefær, raspet
2 fedd hvitløk, raspet
1 grønn chili, finhakket (kan sløyfes)
¼ ts gurkemeiepulver
3 ss frisk koriander, finhakket
1/2 ts garam masala
Salt etter smak, ca ½ ts
2 vårløk, finhakket
5 ss maizena
Olje til pensling

Slik gjør du:

Bland alt sammen utenom maizena og mos grovt med enten hender eller blender. Noen bønner kan gjerne være hele. Bland inn maizena til slutt med en skje eller hender. Bland godt. Form til 6 burgere og pensle med litt olje på begge sider. Legg burgerne rett på grillen. Når den ene siden begynner å få litt skorpe snur du og steker ferdig på den andre siden. Tipset er å ikke snu for tidlig, da kan det hende at den setter seg fast til grillen.

Du kan også steke burgerne på en stekeplate eller i oven (200 grader – Stek i 15 min på den ene siden, snu og stek i 15 min på den andre siden)

Rajma tikki er godt som forrett til indisk mat eller som snack. Da serverer du sammen med en god chutney. Rajma tikki er også perfekte i burgerbrød. Server da sammen med burgertilbehør du liker best. Jeg synes guacamole og søtpotetfries passer ypperlig her.

I dag spiste jeg rajma tikki i wrap med salat og myntechutney. Jeg brukte roti som wrap som jeg også grillet sammen med rajma tikki.

DSC_0121

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

4 comments

  1. Testet denne igår og det smakte helt utrolig godt 🙂

    Tusen takk for gode og inspirerende oppskrifter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.