Gajar matar curry – Gulrøtter og erter i mild, aromatisk saus

Gajar matar curry er gulrøtter og erter i kremet saus med blant annet løk, tomater, ingefær og krydder. Gajar betyr gulrot og matar er erter. Gulrøtter kan så absolutt brukes til så mye mer enn tradisjonell råkost eller supper. Gajar matar curry er en alminnelig rett i indiske hjem, særlig når det er sesong for gulrøtter. Ofte lages Gajar matar uten saus, men denne oppskriften er med en mild, aromatisk saus basert på tomater, kokosmelk og krydder. Da passer det ypperlig å ha kokt ris til.
IMG_9598
Ingredienser
(4 porsjoner)
Tid: 40 min

4 tomater
1 grønn chili
Ingefær, ca 1-2 cm
2 ss olje
1 løk, finhakket
5 fedd hvitløk, finhakket
1 ts spisskummenfrø
1/2 ts gurkemeie
600 g gulrøtter -skrelt og delt i små terninger
250 g erter, frosne
3 ts garam masala (bytt ut 1 ts med madras curry for litt mer styrke)
2 ts salt (etter smak)
1 boks kokosmelk
5 ss frisk koriander

Slik gjør du

Kjør tomater, ingefær og chili i en blender til smooth saus, eller bruk en stavmikser. Ha oljen i en stor gryte og stek spisskummenfrø, løk og hvitløk på middels varme. Når løken begynner å bli gyllen tilsetter du gurkemeie. Rør og stek i ca 30 sek. Tilsett tomatblandingen, garam masala og salt og stek videre på middels varme i ca 5-6 min. Tilsett gulrøttene, ertene og kokosmelk. Kok videre med lokk på til gulrøttene er møre. Koketiden varierer ift størrelsen på gulrotbitene. Det tok ca 20 minutter for meg. Du kan med fordel la det koke lenger dersom du har tid – jeg synes gajar matar curry smaker best når gulrøttene er helt myke og alle smakene er ordentlig blandet sammen.

Bland inn frisk koriander til slutt. Gajar matar curry er klar til servering. Server varm med kokt ris til. Chapati, naan eller tortilla er også godt til.

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.