Sabut masoor daal – hele brune linser

Sabut masoor daal er hele brune linser som er oransje inni med brunt skall. Disse linsene er enkelt å tilberede. De koker raskt, og trenger ikke bløtlegges. Sabut masoor dal kan nytes med ris, naan eller roti. Du kan også spise denne daal som en linsesuppe med brød til. Tilsett en skvett fløte i suppen/daal om du vil.

Sabut masoor daal: En enkel, men god og mettende linsekarry
Sabut masoor daal: En enkel, men god og mettende linsekarry

Ingredienser
(8 porsjoner)
Tid: 30 min

4 dl brune linser
11 dl vann
½ ts gurkemeie
1 ts salt
½ ts garam masala
1 løk
1 vårløk
1 tomat
4 fedd hvitløk
1 ts spisskummenfrø
1 grønn chilli (kan sløyfes)
1 ss raspet ingefær
2 ss olje til steking
2 curryblader
1 -2 dl finhakket frisk koriander
En klype asafetida/hing pulver (Kan sløyfes)

Slik gjør du:

Rens og skyld linser i kaldt vann. Ha linser, vann og salt i en kjele og kok til linsene er helt møre. Det tar omtrent 15-20 min.

Mens linsene koker kan du hakke hvitløk, løk, chilli, tomat, vårløk og raspe ingefær. Ha olje i en stekepanne og stek currybladene i par minutter på medium varme. Tilsett hing her sammen med bladene dersom du får tak i hing på internasjonale dagligvarebutikker.

Ha i spisskummenfrø, hvitløk og løk. Stek til løken er myk og begynner å bli gylden. Tilsett tomater, chilli, ingefær, og vårløk. Stek videre til vannet begynner å skille seg fra tomatene, ca. 5-6 minutter på lav til medium varme. Ha blandingen oppi de kokte linsene. Tilsett finhakket koriander og garam masala til slutt.

Nyt med naan, roti eller ris til. Ha gjerne en grønn salat til, eller en grønnsaksrett kanskje, så har du et indisk festmåltid.

 

Del med dine vennerShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Tweet about this on Twitter
Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.